stembevrijding

“Het lied is al in jou. Je hoeft er niets aan toe te voegen. Het enige wat je hoeft te doen is alle overtollige ballast weg te halen”

Veel mensen zijn actief in zanggroepen, bands of koren. Het verlangen om te zingen is in ieder van ons aanwezig. Bij sommigen heel nadrukkelijk, bij anderen weer stil en verborgen. Het is het diepste verlangen van onze ziel om gehoord te worden. Wie kan zingen vanuit zijn hart is een rijk mens. Maar tussen ons hart en onze stem zit onze persoonlijkheid, vol van oordelen, gebaseerd op overtuigingen die de vrije stem in de weg kunnen staan. Er is moed voor nodig om je stem te laten oren. Jouw eigen lied, dat wat in jou is, in volheid te laten klinken. Zingen in al zijn eenvoud, puur en zonder oordeel. Dat is waar stembevrijding over gaat. Een geweldige ervaring.

Over de workshop

In de stembevrijdingsworkshop “Lied van de Seizoenen” laten we ons vrije zingen inspireren door de seizoenen en hoe deze in ons resoneren en aanwezig zijn. Onze ziel staat in nauwe verbinding met de natuur. We geven ruimte aan wat in ons is, laten onze klanken stromen. We brengen ons lied tot klinken; klank en samenklank. Je hoeft geen noot te kunnen lezen, noch enige muzikale scholing gehad te hebben. Immers, zoals je de regen niet hoeft te leren regenen, hoef je een mens niet te leren zingen. Iedereen kan zingen!

Programma “Lied van de Seizoenen” is een vierluik, bestaande uit 4 workshops verspreid over het jaar van elk 2½ uur

Lente: ‘Ontluiken’, 
Wat wordt er in jou wakker? Kun jij daar klank aan geven?

Zomer: ‘Stromen’, 
Luisteren naar de klank van je ziel: laat het stromen. Durf jij jouw klank voluit te laten horen?

Herfst: ‘Loslaten’, 
We staan stil bij loslaten en afscheid nemen en brengen dit tot klinken. Wat laat jij achter?

Winter: ‘Verlangen’,
Achter elke pijn gaat een groot verlangen schuil. Waar verlang jij naar? Hoe klinkt jouw verlangen? Wat wil jij laten horen?

Kosten per workshop: € 45 per deelnemer
Minimum aantal deelnemers per workshop 7 deelnemers
Locatie: De Verbeelding Zeewolde (www.deverbeeldingzeewolde.nl)
De serie lied van de seizoenen is maatwerk en kan ook op locatie worden verzorgd.